Onderzoek woningbehoefte Simpelveld

Hoe zorgen we ervoor dat het aanbod van woningen in de toekomst is afgestemd op de behoeften van de inwoners van de gemeente Simpelveld? Om een goed beeld te krijgen van de woningbehoefte voert adviesbureau Stec Groep in opdracht van de gemeente Simpelveld, Woningstichting Simpelveld en Wonen Limburg de komende periode een onderzoek uit. Met de resultaten van het onderzoek willen wij inzicht krijgen in de woningbehoefte in de dorpskernen binnen de gemeente Simpelveld. Daarmee kunnen gerichter keuzes gemaakt worden in de mogelijke woningbouw, maar ook het afstemmen van beleid gericht op de behoeften van de inwoners.

Graag nodigen wij u uit om de enquête in te vullen. De enquête is online beschikbaar op www.enqueteviainternet.nl/WBOSimpelveld. Als dank voor uw deelname maakt u kans op een van de tien cadeaubonnen ter waarde van 25 euro. Deze worden onder de deelnemers verloot. Als u moeite heeft met invullen van de enquête via internet, kunt u deze ook komen invullen bij ons op kantoor. Wij zullen u dan helpen met de vragenlijst. Het is daarbij wel verstandig dat u eerst telefonisch een afspraak maakt. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer 045-5441727.

De enquête kan ingevuld worden tot 20 januari 2019. In de loop van het eerste kwartaal 2019 wordt het onderzoek afgerond en vervolgens gaan de gemeente en woningcorporaties aan de slag met de uitkomsten. De resultaten publiceren we in de volgende bewonerskrant.

Jongeren
De gemeente en woningstichting willen ook graag de woonwensen en verhuisplannen van jongeren weten. Daarom vragen wij vooral ook thuiswonende jongeren om de vragenlijst in te vullen. Ook jongeren die nu buiten Simpelveld wonen (vanwege werk en/of studie) en die geïnteresseerd zijn om terug te verhuizen naar onze gemeente, nodigen wij van harte uit om de enquête in te vullen.