Tuinonderhoud

Woningstichting Simpelveld vindt het belangrijk dat haar bewoners in een nette en schone omgeving kunnen wonen. Toch vormen juist tuinen en achterpaden vaak een bron van ergernis voor buren en omwonenden. Bijvoorbeeld omdat een tuin niet goed wordt onderhouden, rommel in het achterpad niet wordt opgeruimd of heggen niet op tijd worden gesnoeid.

Bij een aantal appartementencomplexen zorgen wij daarom zelf voor het tuinonderhoud en de schoonmaak van de algemene ruimtes zoals trappenhuizen en entrees. Die kosten worden aan de bewoners doorberekent via de servicekosten.

Huurt u een woning met een tuin en/of achterpad, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het goed onderhouden van uw woning én de onroerende zaken die daarbij horen, zoals voortuin, achtertuin, oprit, erf, erfafscheidingen en het achterpad.

Uw tuin is geen opslag-, werk- of stortplaats voor afval. Gebruik uw tuin ook niet voor het parkeren van voertuigen, aanhangers of caravans! Het goed onderhouden van uw tuin betekent ook dat u regelmatig het gras maait en het onkruid verwijdert. Snoei daarnaast regelmatig uw heg, haag en/of bomen. Ook bij een houten erfafscheiding is onderhoud belangrijk. Zorg ervoor dat de schutting recht staat, vervang kapotte planken en geef de geverfde schutting op zijn tijd weer eens een verfbeurt.
 
Een achterpad deelt u meestal met uw buren. U en uw buren moeten er samen voor zorgen dat het pad netjes en begaanbaar is. Plaats hier dus geen spullen, zoals containers of fietsen. Het weghalen van onkruid en zwerfvuil is ook een taak die u zelf, eventueel samen met uw buren, uitvoert.